Ei kokemusta museoautoista- Toyota Crown ja Corolla kysymyks

Yleistä jorinaa

Ei kokemusta museoautoista- Toyota Crown ja Corolla kysymyks

ViestiKirjoittaja moser » Su Huhti 2019 07, 09:37

Moro,

Olen katsellut joitain vuosia vanhoja Toyotan museoautoja. En ole ikinä omistanut museoautoa, vanhin (ja ensimmäinen) autoni oli -88 Corolla. Tässä jotain kysymyksiäni:
- Mitä pitää huomioida ja kysyä auton hankinnan yhteydessä?
- Onko 60- ja 70-lukujen Crowneissa ja Corolloissa jotain erityisesti huomioitavaa, esim. tyyppivikoja?
- Olen ymmärtänyt, että museoautojen suhteen Toyotan autoissa pääsee "halvimmalla", mitkä on keskimääräiset huoltokulut vuodessa jos ajoa tulee esim. alle 5000e/vuosi?
- Miten koneet toimivat yleisesti noissa vanhoissa autoissa, tuleeko niistä isoja kustannuksia? Onko muita mahdollisesti kalliimpia huoltokohteita? Toimiiko nuo vanhat takavedot kardaaniakselilla ja tuleeko takavedosta jotain lisähuoltoja (ja kustannuksia)?
- Miten helposti nämä vanhemmat Toyotat ruostuvat, varmaankin helposti? Itselläni ei ole aikomusta käyttää suolakeleillä museoautoa, vaan pelkästään touko - syyskuun aikana.
- Mitkä ovat vakuutusmaksut museoautoilla, jossain suoli24 foorumilla joku sanoi että vain 20e/vuosi. Onko muka noin vähän?


Tässä pari autoa mitä olen katsellut:
https://www.nettiauto.com/toyota/corolla/8408795
https://www.nettiauto.com/toyota/crown/9586935

Crownissa ei hirveästi tietoa annettu. Mitä olette mieltä? Onko hinta kohtuullinen?
moser
 
Viestit: 1
Liittynyt: Su Huhti 2019 07, 09:24

Re: Ei kokemusta museoautoista- Toyota Crown ja Corolla kysy

ViestiKirjoittaja J-M Kujala » Su Huhti 2019 07, 11:10

Yleisesti museoautoista, että osien tarve vähäisistä ajoista johtuen vähäistä, mutta kaikki korjaamot ei näitä edes ota osa saatavuuden takia.

Varaosien hankinta ja etsiminen tai sovittaminen voi myös vaatia harrastaja henkisyyttä.
Eli joudut etsimään ne osat sieltä ja täältä.

Museoautot on niin yksilöllisiä, ostajan vihkiytyneisyyttä vaatii, että osaa ostaa mitä haluaa.
Eli entisöity hyvin laatuosin ja hyväksi tai jo valmiiksi vähän ajettu ja hyvä. Vs paljon ajettu vain elvytetty ja kiilloteltu vanha auto.. jos autoista ei ymmärrä ja niitä ei oo ruuvaillu, niin kokeneemmalta kaverilta apuja..
Toyota Celica TA-22
Toyota IQ
YarisVerso -02
Ford Mustang GT -05
J-M Kujala
 
Viestit: 753
Liittynyt: To Huhti 2008 24, 18:24
Paikkakunta: Vaasa

Re: Ei kokemusta museoautoista- Toyota Crown ja Corolla kysy

ViestiKirjoittaja Liina » Su Huhti 2019 07, 14:54

Samanlaiset perushuoltotoimet mitä nyky autoillakin on noihin museoautoihin tehtävä. Erona se, että huollot on huomattavasti helpompi suorittaa vanhoihin yksinkertaisen tekniikan vehkeisiin ja sitä kautta toki edullisempaa. Ajomäärät ja käyttöpäivät sen verran vähäiset, että varsinaisia korjauksia (siis normihuoltojen lisäksi) aika harvakseltaan joutuu tekemään. Ruoste ei ole ongelma, mikäli vaan lähtökohta on hyväpeltinen auto. Niillä kuitenkin ajetaan pääasiassa ainoastaan hyvällä säällä ja huonolla säällä jätetään talliin suosiolla.

Kustannuksiltaan menee jotain vähän yli 30 euroa vuodessa normi museoliikennevakuutukseen. Lisävakuutukset/kaskot yms siihen päälle sen mukaan mitä itse tarpeelliseksi näkee. Jokapäiväiset käyttökuluthan sitten riippuu ihan siitä, miten paljon sillä ajaa. Museorekisterissä (museovakuutetulla) autollahan ei saa ajaa 30 päivää enempää vuodessa, joka rajoittaa isot kilometrimäärät pois kuitenkin. Ei toki sovi unohtaa niitä säilytyskulujakaan. Sekin taas varmasti vaihtelee sen mukaan miten ja missä sitä haluaa säilyttää.

Mutta yleisesti ajatellen. Autoharrastus on sellainen harrastus, että kaikki rahat se vie kuitenkin, kun oikein noista innostuu. Ei "ilmaista" harrastusta ole olemassakaan.
Liina
 
Viestit: 11
Liittynyt: Su Syys 2010 26, 16:42
Paikkakunta: VAASA


Paluu Yleistä keskustelua

Paikallaolijat

Rekisteröityneet käyttäjät: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron